Aarhus festuge skal opleves på gaden.

Der er altid mange meninger om Aarhus Festuge.  Når kritikerne er ude er der enten for meget “finkultur” og/eller eller for meget forgår på de etablerede spillersteder og øl-telte antallet er for få. Andre mener at der går for meget øl i festuge og teltene fylder for meget.

Vi har alle vores egn tilgang til hvordan festuge skal opleves. For år tilbage var jeg og flere en sikker kunder i tyrolerteltet,  hvor der blev sunget og hældt litervis af lokalt øl ned i gangen.

Jeg har altid haft det med festugen at den skal opleves på gaden, og nu er det mit primære fokus når der er festuge. Hvis man virkelige bruger alle sanserne kan der virkelige opleves meget ved en tur gennem byen.

Der er ting som er forandet i forhold til dagligdagen, også er der den optræden som ske på gaderne.  På banegårdspladsen var opsat siddepladser, hvor man kunne følge pladsens liv fra en anden vinkel.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Pludselig dukkede fire mørkklædte skikkelser op og overvågede området meget intens. Her startede et gadeteater som jeg sjælden har set bedre.

Fire personer optrådte som bodygards og gjorde tilfældige til V.I.P . En barnevogn blev overvåget og mennesker som kom for tæt på blev vinket udenom. Sådan forsatte gennem Ryesgade, hvor også en meget nydelig klædt kvinde fik escorte. også sådan forsatte det. Det var virkelig underholdning. Sjovt var det også at se hvordan folk fulgte deres anvisninger.

Senere læste jeg , at det var skuespiller hollandsk teatergruppe med navnet “Gorillas” som stod for denne optræden.

Der bliver “passet” godt på disse musikere.

Flere klip fra festuge på Instagram og billeder på siden by

One Reply to “Aarhus festuge skal opleves på gaden.”

  1. Super gode billeder fra en rigtig fed fest.
    Det kunne være fedt hvis der havde været nogle billeder af alle de kostumer der også var i bybilledet 🙂

Lukket for kommentarer.