1864 – Den kunstneriske frihed

Hver eneste gang der er sendes et DR drama blander DF og Pia Kjærsgaard sig, og får fri adgang til tv-studierne . Hvis der virkelig er nogle som politiserer  Tv-drama og dermed kunsten i dette land er det netop DF.

Den evige fordømmelse af kunsterne som står bag er et forsøg på at knække dem og begrænse deres frihed – Deres kunstneriske ytringsfrihed. At de taler meget om ytringsfrihed i dette parti er det rene blår. DF viser med deres evig indblanding at de kun ønsker ytringsfrihed for en særlig gruppe hvor synspunkterne passer til DF fortolkning af verden og historien.

Jeg undre mig også over Pia Kjærgaards udfald mod serien 1864. Senest skriver hun “stakkels ko” over scene hvor Baronens søn og hans kammerater forgriber sig på en ko. Tror Pia Kjærsgaard at skuespillerne har bollet koen i virkligheden?

Tidligere har Pia Kjærsgaard langet ud efter Ole Bornedal for at indskrive Sigøjnere i serien. Hun mente der ikke var Sigøjner i 1800 tallet. Hvis hun har ret, tager både H.C. Andersen og Oehlenschläger grueligt fejl i deres tekster. (Citat: Ib Michael)

I dag har DF været ude med et forslag om at underkastet fremtidige DR drama en særlige historisk censur. Her bekræfter DF blot min tese at partiet ønsker at begrænse den kunstneriske frihed.

Serien 1864 er en drama serie og ikke en dokumentar serie. Serien skildre begivenheder som hændte i 1864. Hvis man virkelig vil have dokumentar om 1864 skal man læse Tom Buk-Swientys bøger “Slagtebæk Dybbøl” og “Dommedag Als”. Det er mesterligt dokumentation.

Jeg mener i øvrigt at “1864” er en flot serie med fremragede skuespil og et stort kunstværk af Ole Bornedal.